OVER ONS

Home » OVER ONS

GESCHIEDENIS

De boerderij aan de Tilsedijk 6 is gebouwd in 1860. Sinds de dertigerjaren van de vorige eeuw woont hier de familie de Baar. Wij, Sjef en Hanneke de Baar-Aarden, zijn ondertussen  de derde generatie. Samen met onze kinderen Jan, Gijs, Hein en Marieke beleven beleven we dagelijks de boerderij in al haar facetten. Dit is onze passie.

 

In 2004 hebben wij het bedrijf overgenomen dat toen bestond uit een akkerbouw- en een vleeskuikentak. De vleeskuikenstal werd datzelfde jaar omgebouwd naar leghennen met vrije uitloop.

 

In 2011 werd een tweede vrije uitloopstal gebouwd. Door de jaren heen werden doorlopend grote en kleine aanpassingen gedaan die het welzijn van mens en dier bevorderden.

 

In 2011 werd Eibaar bedacht. Besloten werd dit idee verder uit te werken en eieren te gaan verkopen onder de naam Eibaar. In de loop van 2012 werd een pakstationerkenning verkregen. Vanaf dat moment kon de verkoop van Eibaar-eieren beginnen.

 

Eibaar sloeg aan en om een slag te kunnen maken werd begin 2015 een nieuwe sorteerruimte gebouwd en een eiersorteermachine gekocht waardoor ook de kleinverpakking automatisch kan worden ingepakt.

 

De uitdaging voor de komende jaren is Eibaar verder in de markt te zetten. Maar natuurlijk blijven er steeds nog nieuwe ideeën en plannen.

GELUKKIGE KIPPEN

We doen ze er alles aan om de kip lekker in haar kippenvel te laten zitten. Wanneer is een kip gelukkig? Volgens ons als de dieren zich goed voelen en het naar hun zin hebben.

 

 

Hoe zie je het?

Aan het gedrag. Een kip die goed in haar kippenvel zit eet en drinkt voldoende. Ze scharrelt er lustig op los, neemt een stofbad en gaat liggen zonnen. ‘s-Avonds  slaapt ze op stok.

 

 

Hoe hoor je het? 

Wanneer je veel tussen de kippen zit herken je de verschillende kakels. Wij horen als ze tevreden kakelen, chagerijnig zijn of klagerig. Zodra onze kippen niet zingen, zo noem je vrolijk kakelen, zoeken we de oorzaak zodat we er iets aan kunnen doen.

 

 

Bekijk ze zelf eens

De kippen die onze eieren leggen zijn te zien via de webcam. Zo kan iedereen die dat wil achter de stalmuren kijken. Vragen? Stel deze rechtstreeks aan de pluimveehouders Sjef en Hanneke de Baar via het contactformulier op de site.

Eierautomaat en verkooppunten

EIERAUTOMAAT

Eierautomaat 24/7 geopend

  • doosjes 6 vrije uitloop eieren
  • doosjes 10 vrije uitloop eieren
  • rek van 30 eieren vrije uitloop eieren

TILSE KIP

De Tilse Kip heeft het grootste deel van haar leven lekker buiten gescharreld en eieren gelegd. Doordat ze niet gefokt is voor de vleesproductie heeft ze een andere vleesstructuur dan het vleeskuiken. De kippen gaan op ongeveer 90 weken naar de slachterij en worden alleen diepgevroren verkocht.

Tilse Kip vraagt gezien haar vleesstructuur een andere bereidingswijze dan het gangbare vleeskuiken. Tilse Kip is heerlijk voor het maken van soep, ragout, stoofpotjes en bijvoorbeeld ook kroketjes. Het is wel van belang er rekening mee te houden dat de bereidingstijd fors langer is dan die van het vleeskuiken.

Na dit alles zin gekregen om een keer langs te komen en het van dichtbij te bekijken? Bekijk wanneer onze gratis excursies zijn.